Figues de moro, un privilegi desconegut

És originària dels deserts del nord de Méxic.

Tot i que la planta és força comuna i estesa, gaudir del seu fruit no és gaire habitual. Per a nosaltres és un dels fruits més desitjats de l’estiu, però hi ha uns quants inconvenients que probablement dificulten la seva popularitat. Les seves pues fan que no sigui gens fàcil de pelar, però una vegada apresa la tècnica, és senzill.

Una altra trava important és la seva comercialització (pelada es fa malbé aviat i crec  que encara s’ha d’inventar la màquina que ho faci, i sense pelar, qui la compri ha de saber i voler pelar-la) .

I una de les més ignorades és que habitualment el fruit es menja excessivament madur (com quan mengem un plàtan tou i fosc). Generalment la gent recull el fruit quan és vermell, però la figa dolça i refrescant s’ha de recollir quasi verda amb els primers tons grocs a la base. Quan és groga o vermella ja és massa madura, (com exemple, la figa de la foto superior, malgrat el seu aspecte vigorós, ja és massa madura per gaudir de la seva exquisidesa) i és per això que molt poca gent les gaudeix de debò. Un altre detall important és que han d’estar unes quantes hores a la gelera abans de menjar-les.

P1140620

Flor de figuera de moro

P1140622

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s