Arboça, exquisida fruita silvestre

L’arbocer és un veritable arbre, encara que pel seu port sembla més aviat un arbust. Pot arribar a mesurar fins a 10 metres d’alçada amb les branques joves enrogides i peludes, formant una capçada ovalada. És ideal per les bardisses del hort.

Segons la mitologia grega, de la sang del gegant Gerió, mort per Hèrcules en el seu desè treball, en va brotar el primer arbocer. Aquest origen mitològic concorda amb la facilitat que té l’arbre de rebrotar després d’un incendi o una tala. Aquesta vitalitat, sumada al fet que les fulles són sempre verdes, el fa símbol de la immortalitat.

La cirereta d’arboç és comestible i dolça, però no agrada a tothom. Es diu que, si se’n mengen massa, pot emborratxar, ja que conté una certa proporció d’etanol. Malgrat que aquestes baies són abundants a les muntanyes, no és fàcil trobar-ne al mercat.

Amb les cireretes d’arboç es preparava tradicionalment una beguda semblant a la sidra i també vinagre casolà. En algunes zones del Mediterrani hi fan una salsa per acompanyar carn i caça.

També se’n pot fer melmelada o confitura. Aquesta melmelada, fàcil de preparar, és molt popular a Itàlia i aCòrsega.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s